• Turiansky hlások

    Turiansky hlások

    Dňa 6.3.2024 sa v našej škole uskutočnil 1.ročník  speváckej  súťaže v speve ľudovej piesne  s názvom “ Turiansky hlások“. Do súťaže sa zapojilo 35 žiakov od prvého až po šiesty ročník. Vypočuli sme si pomalé, rýchle ,smutné aj veselé, všetko krásne slovenské ľudové piesne. Súťažiacich, hostí, divákov, ba aj porotu milo prekvapili niektoré interpretácie piesní. Všetci zúčastnení mali pekný umelecký zážitok. Veríme, že o rok si opäť budeme môcť vypočuť ďalších šikovných spevákov z našej ZŠ. Porota v zložení: E.Stašová (pani učiteľka zo ZUŠ Vrútky), Mgr. Jarošíková, Mgr. Vengrínová, Mgr. Hrnčiarová, Mgr. Ondrlová a Mgr. Otrubová nakoniec rozhodla nasledovne:

     

     

    V zlatom pásme sa umiestnili:      

    Michal Rusnák 3.A                       

    Nela Berešíková 5.A                     

    Monika Migrová 5.A                     

    Edmund Buranský 2.A                   

    Viktória Vrabcová 2.A

     

    Strieborné pásmo:

    Alica Schestágová  2.A

    Sandra Majtáňová   1.B

    Tomáš Dobroň  1.B

    Ema Karcolová 1.C

    Radka Ptáková  3.B

     

    Bronzové pásmo:

    Lenka Ryžáková 3.A

    Eva Lola Ptáková 3.B

    Barbora Pronajová 6.B

    Dávid Koment, Dávid Juščák 4.B

    Samuel Keselý 1.C

  • Vzdelávame sa aj lektorskou činnosťou

    Vzdelávame sa aj lektorskou činnosťou

    V zmysle platných učebných osnov pre žiakov ZŠ škola zrealizovala dňa 4. 3. 2024 prednášku : ,,Dospievam alebo život plný zmien“. Tento výchovno – vzdelávací program o dospievaní zabezpečila Spoločnosť MP Education, s.r.o, ktorá už 23 rokov zabezpečuje cyklus vzdelávacích aktivít ako  doplňujúce vzdelávanie pre žiakov  ZŠ, gymnázií a SŠ  v problematike vývojových zmien v oblasti bio-psycho-sociálnych aspektov dospievania.

    Základným nástrojom realizácie aktivít boli interaktívne prednášky kvalifikovanej lektorky pripravované v spolupráci s erudovanými odborníkmi v oblasti psychológie, gynekológie, urológie a zdravej výživy. materiálov.  Veku primeraný program sa páčil žiakom a žiačkam II. III. IV. ročníka. Na druhom stupni bol program venovaný špeciálne dievčatám V. VI. ročníka. Pre šiestačky bola tiež zabezpečená distribúcia preventívno-vzdelávacích materiálov.

    Žiaci a žiačky VIII. a IX. ročníka mali tiež podnetnú prednášku na citlivé problémy detí v období puberty. Mnohé deti si aj touto formou našli informácie potrebné pre svoj ďalší život. . Citlivý, vtipný a empatický prístup lektorky prispel k príjemnej atmosfére každej prednášky. 

    Ďakuje aj II. A:

    ,,Počas prednášky mali žiaci 2. ročníka priestor na debatu, ktorú s radosťou využili. Dozvedeli sa ako zvládať negatívne emócie – hnev, závisť, a ako reagovať voči agresorovi. Beseda sa deťom veľmi páčila a tešia sa na ďalšie takéto stretnutie.“

                                                                                        PaedDr. M. Vengrínová, 2. A trieda

    Postrehy zo IV. B: ,, Nevedeli sme sa dočkať besedy, bolo super a chceli by sme to ešte niekedy mať, ale dlhšie.“

    Názory šiestačiek:

    T.B. ,,Bolo to zaujímavé, mohli sme sa aj popýtať, keď sme niečomu nerozumeli. Pani lektorka nám to ochotne podrobnejšie vysvetlila. Mohlo by sa to konať aj častejšie, viac by sme všetko chápali.“

    A. B. ,,Nebolo to zlé, ja som z toho - dá sa povedať – už všetko vedela. Pani lektorka bola milá a vedela nám vysvetliť veci podrobnejšie. Podľa mňa to bolo celkom dobré.“

    Z. K.,, Všetky sme sa na tretiu hodinu nedočkavo tešili, čakali sme, čo sa bude diať na prednáške. Bola veľmi náučná a super. Na konci prednášky sme dostali i potrebné balíčky. Ďakujeme.“

    K. K. z IX. A: ,,Včerajšia prednáška sa mi páčila, zaujala ma a dozvedel som sa nové informácie.“

    Ďakujem všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam za aktívny prístup a slušné správanie na prednáškach.

                                                                                                  Koordinátorka VMR Mgr. M. Sláviková

  • 8. marec - Medzinárodný deň žien

    8. marec - Medzinárodný deň žien

    8. marec, zdanlivo obyčajný deň, ako iné a predsa výnimočný! Tento deň patrí všetkým ženám, je to medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN.

    Viete, prečo vlastne oslavujeme Medzinárodný deň žien?

    Vyjadrujeme ženám, že sú výnimočné a vzácne a nikdy nie zbytočné. Tento deň sa oslavuje preto, že silné ženy v minulosti bojovali za svoje práva a preto je dnes postavenie žien v spoločnosti také, aké je.

    Ženy - jemné, nežné no silné a nezastaviteľné. Preukážme im úctu a uznajme, že sú úžasné také aké sú: Do roboty ako draci. Obetavé mamy, spoľahlivé kolegyne, lojálne kamarátky. Manželky. Partnerky a priateľky. Sú ťahúňky, iniciátorky, dokážu vyriešiť neriešiteľné a zorganizovať nezorganizovateľné. Keď žiaria, žiari aj svet okolo nich.

    A preto prajeme Vám Krásny Medzinárodný deň žien a život plný úprimnej lásky, zaslúženej úcty, nekonečnej trpezlivosti a zdravia.

  • 4. 3. 2024

    Aktualizovali sme modul Športové triedy

  • MÁME MAJSTERKU SLOVENSKA !!!

    V nedeľu 3. 3. 2024 v bratislavskej hale Elán na halovom šampionáte staršieho žiactva naša žiačka Sofia Kevešová pod vedením trénera Miroslava Klučiarovského získala zlatú medailu v skoku do výšky a stala sa majsterkou Slovenska v novom osobnom rekorde 164cm !

    Srdečne blahoželáme a želáme ešte veľa úspechov.

  • Florbalový turnaj žiakov I. stupňa

    Florbalový turnaj žiakov I. stupňa

    Dňa 28. 02. 2024 sa žiaci I. stupňa našej školy zúčastnili v športovej hale v Diakovej florbalového turnaja „ O pohár riaditeľky CVČ Kamarát.

    V skupine sme odohrali zápasy so ZŠ Bystrička 1:4,  ZŠ Hejnej  0:6 a v skupine obsadili 3. Miesto.

    Na základe výsledkov v skupine žiaci pokračovali v turnaji o konečné umiestnenie t.j. o 7 - 9 miesto.

    Žiaľ i v zápasoch so ZŠ Dolinského s výsledkom 1:6  a ZŠ Bernoláka s výsledkom 1:8  sme neuspeli a obsadili tak 9. miesto.

    Žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy a veríme, že v budúcnosti po zlepšení florbalových zručností budú dosahovať lepšie športové výsledky.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Každý rok sa v našej škole koná školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tento rok svoje recitačné schopnosti a nadanie predviedli žiaci 2. stupňa dňa 15. 2. 2024. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. S radosťou Vám ponúkame výsledky tohtoročného kola.

     

    II. kategória:

    Poézia:

    1. Júlia Borek

    2. Tamara Božíková

    3. Zina Kleinová

     

    Próza:

    1. Nina Berešíková

    2. Nela Berešíková

    3. Lillian Čanády

     

    III. kategória:

    Poézia:

    1.Lívia Vaňková

    2.Timea Kubičárová

     

    Próza:

    1. Lukáš Štetka

    2.Karolína Dubovcová

    3.Zara Kubalová

     

    Víťazom blahoželáme a tým najlepším držíme prsty na postupovom regionálnom kole v Martine.

  • Farebný deň

    Farebný deň

    V pondelok 12. 2. sa uskutočnila akcia organizovaná žiackym parlamentom, ktorá niesla názov Farebný deň. Zástupcovia jednotlivých tried si na stretnutí žiackeho parlamentu vyžrebovali jednu farbu, v ktorej tento deň mali prísť oblečení. Cieľom aktivity bolo spestriť žiakom ich vyučovanie a motivovať ich, aby si dokázali vzájomne preukázať súdržnosť a tímovú prácu v triedach. Triedne kolektívy fotografovali členovia žiackeho parlamentu, pričom originalita bola vítaná. Ponúkame Vám malú ukážku z Farebného dňa prostredníctvom fotografii našich triednych kolektívov.

    Členovia žiackeho parlamentu

  • VŠETKOVEDKO

    VŠETKOVEDKO

    Ešte v minulom kalendárnom roku, 28. novembra 2023, sa uskutočnil už 15. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko, v ktorej sú otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli – prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná, výtvarná, dopravná aj informatická výchova. Do súťaže sa zapojilo rekordných viac ako 22000 detí. V našej škole o titul Všetkovedko bojovalo 16 žiakov 2. – 4. ročníka. V týchto dňoch sme sa dozvedeli výsledky, na ktoré sme už netrpezlivo čakali.

    Medzi 30% najúspešnejších riešiteľov vo svojej kategórii a titul VŠETKOVEDKO získali:

     

    • Paulína Hanáková II.A trieda, najlepší výsledok žiakov našej školy
    • Radka Jesenská, III. A trieda
    • Ján Šesták, III.A trieda
    • Adam Janoťák, III.A trieda
    • Filip Jurčík, III.A trieda
    • Matúš Migra, III.B trieda
    • Teodor Zubček, III.B trieda

     

    Ostatní súťažiaci získali titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ. Z nich najlepšie výsledky dosiahli Michal Rusnák III.A a Martin Čieško IV.B trieda.

    Ďakujeme žiakom, že sa zapojili do tejto súťaže a svojimi vedomosťami ukázali, čo všetko už vedia.

  • Lyžiarsky výcvik najmladších

    Lyžiarsky výcvik najmladších

    Tohtoročný lyžiarsky výcvik vo Valčianskej doline v dňoch 5. – 9. februára 2024 nám skomplikovalo počasie. 46 členná lyžiarska výprava najmladších žiakov z 1.- 3. ročníka namiesto plánovaných 5 dní lyžovala a snowboardovala len tri.

    Aj napriek tomu si to na snehu vychutnali. Deti si  odniesli z výcviku veľa nových zážitkov. Prekvapili najmä tí, ktorí stáli na lyžiach a snowboarde prvý krát, a už po 2 dňoch boli schopní zlyžovať celý svah. Lyžiarske  pokroky svojich detí si prišli pozrieť aj rodičia.

  • Florbalisti vybojovali postup na THM

    Florbalisti vybojovali postup na THM

    V piatok 16. 2., posledný školský deň pred jarnými prázdninami sa chlapci z  našej školy zúčastnili okresného kola starších žiakov vo florbale, ktoré bolo zároveň kvalifikáciou na májové Turčianske hry mládeže - THM. V rámci okresu boli vytvorené 3 skupiny a v nich podľa minuloročných výsledkov nasadené jednotlivé školy. V každej skupine hral každý s každým, pričom prví dvaja získali nomináciu na THM. V našej, v poradí druhej skupine, bolo 5 družstiev: Turany, Sučany, Dolinského, Hurbanova a M.R. Štefánika. Prvý zápas sa chlapcom vôbec nevydaril – chýbala súhra a „tímový duch“, a preto Hurbanke podľahli. Nasledovala tesná výhra nad Dolinského, kde sa už ale chlapci “chytili“ a preniesli si to aj do ďalších zápasov. Najdramatickejší bol zápas proti Sučanoch – hralo sa o postup a naši necelé dve minúty pred koncom prehrávali o dva góly. Dokázali však stav vyrovnať, čo im prinieslo rozhodujúci bod do tabuľky. Posledný zápas bol z našej strany bohatý na góly, takže sa rozhodne bolo na čo pozerať. V skupine sme teda skončili na druhom mieste, čo znamená, že postup je náš !

    6.3. sa v športovej hale v Diakovej uskutoční okresné finále, kde si zmerá náš tím sily s víťazmi všetkých troch skupín

    Zostava: Lucas Janota, Tomáš Lamoš, Lukáš Sochuľák, Šimon Zachar, Lukáš Majer, Patrik Gaššo, Adam Bodnár, Richard Bodnár, Lukáš Dvorštiak, Jakub Kapusta, Adrián Slezák.

     

    Chlapcom srdečne blahoželáme

  • Školské kolo v prednese poézie a prózy

    Školské kolo v prednese poézie a prózy

    Ešte vždy sa nájde množstvo detí, ktoré s veľkou obľubou čítajú knihy, ktoré sa učia texty básní, príbehov, rozprávok a povestí naspamäť. Nedávno prebehli triedne kolá v prednese poézie a prózy. Najlepší z druhého až štvrtého ročníka si dňa 13. februára 2024  zmerali sily v školskom kole. Hodnotiaca porota mala veľa práce, aby spravodlivo ohodnotila skvelé výkony 34 žiakov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách.

    POÉZIA:

    1. Sebastián Litvaj  - IV.A
    2. Dávid Koment – IV.B
    3. Viktória Vrabcová – II.A

    PRÓZA:

    1. Radka Jesenská – III.A
    2. Lenka Ryžáková – III.A
    3. Sabína Hlavatová – IV. A

    CENA ZA ORIGINALITU:  Adam Janoťák – III.A

    CENA POROTY:  Martin ČIEŠKO – IV. B

    Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme a víťazom v jednotlivých kategóriách držíme prsty v okresnom kole prednese poézie a prózy, ktoré sa bude konať v Martine.

                                                                                                                                   Mgr. M. Sláviková

  • Pozdrav z Valče (9. 2. 2024)

  • KARNEVAL

    KARNEVAL

    Za oknami smiech a tanec, fašiangový harmatanec.
    Berte masky, je tu bál, fašiangový karneval.

     

    V stredu 31. 1. 2024 zavládla na našej škole správna fašiangová atmosféra. V priestoroch školy sa od rána šíril smiech a radosť. Žiaci, pani učiteľky a pani vychovávateľky našej školy sa zmenili na rozprávkové,  filmové  a rôzne iné bytosti.  Počas karnevalu sa konala promenáda masiek  na chodbe školy  a bolo sa na čo pozerať. Kreativita žiakov a rodičov bola nápaditá, opätovne ukázali svoju šikovnosť.

    Poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí pomáhali s organizáciou karnevalu: pani učiteľkám z I. stupňa základnej školy, pani vychovávateľkám, pánovi riaditeľovi, pani tajomníčke, žiakom  II. stupňa a ZRPŠ, ktoré nám poskytlo finančný príspevok na zakúpenie odmien pre masky.

    Všetkým ďakujeme a tešíme sa opäť o rok.

  • Úspešný halový víkend pre A. C. VICTORIA

    Úspešný halový víkend pre A. C. VICTORIA

    23 atletických klubov a 440 pretekárov súťažilo v sobotu a v nedeľu  na halových majstrovstvách SsAZ mladšieho a najmladšieho žiactva v Banskej Bystrici.

    Našu školu reprezentovalo 14 žiakov – 9 mladších v sobotu a 5 najmladších v nedeľu.

    V sobotu sa najviac darilo Šimonovi Zacharovi, ktorý získal titul krajského šampióna v behu na 60m kde si výborným výkonom utvoril aj osobný rekord. Pridal aj 3.miesto v skoku do diaľky.

    Tretie miesto získala aj Victoria Froľová v chôdzi na 2000m. V rovnakej disciplíne štartovala aj Kristína Kručinská, ktorá obsadila 4.miesto. Štvrté miesto si vybojovala aj Nina Dvoršiaková v skoku do diaľky. Zvyšok výpravy tvorili DominikaLenka Hládekové, Júlia Borek, Patrik Rakyta a Jakub Hlavatý.

    V nedeľu v kategórii prípraviek si tretie miesto vybojoval Matej Štrauch. V rovnakej disciplíne si 6.miesto vyskákala Sabina Hlavatová. Takisto úspešne, s osobnými rekordami obstáli Dávid Juščák, Zara Radolská a Kristína Kapustová, pre ktorých to boli prvé oficiálne preteky.

    Všetkým menovaným žiakom ďakujme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

  • Lyžiarsky a snowboardingový výcvik – 29.1. – 2.2. 2024 – Valčianska Dolina

    Lyžiarsky a snowboardingový výcvik – 29.1. – 2.2. 2024 – Valčianska Dolina

    ...očami našich žiakov...

     

     

    Na lyžiarskom výcviku som zažil najväčšiu zábavu na lyžiarskom páse. Pás sa stále vypínal a zapínal z čoho sme mali strach ale aj srandu. Na druhý deň nám prialo počasie. Inštruktor bol zábavný a tak som sa kopcom spúšťal rýchlo a smelo. V deň vysvedčenia bolo veselo, lebo pani učiteľka nám pripravila zábavu s karnevalovými maskami na svahu. Posledný deň sme si užili aj šmýkačku na snehu.

    Richard Kubičár

     

    Na lyžiarskom nám bolo super. Boli sme aj na sedačkovej lanovke. Je super, že nám vydržalo počasie. Som veľmi rada, že sa nám umožnilo ísť na lyžiarsky.

    Laura Hlavatá

     

    Na lyžiarskom bola zábava, bolo tam pekné počasie a posledný deň sme išli slalom. Keď sme boli na vleku rozprávali sme sa počas jazdy s kamošmi. Neskoršie sme išli už aj na veľký vlek. Bolo výborne.

    Nina Kubáňová

     

    Zábava, kolotoče na lyžiach, 0 pádov a samozrejme prestávka !

    Karolína Dubovcová

     

    Lyžiarsky výcvik bol skvelý. Mali sme výborného inštruktora a užil som si to všetko veľmi dobre. Teším sa kedy bude ďalšia lyžovačka.   

    Adam Betušťák

     

    Minulý týždeň sme boli na lyžiarskom výcviku vo Valči. V pondelok bolo krásne počasie. Rozdelili nás do skupín a šli sme lyžovať. Aj v utorok nás privítalo slnečné počasie. Najprv mali rozcvičku a potom sme šli lyžovať. Inštruktor nám ukazoval rôzne techniky lyžovania. V stredu bola ráno hmla, ale neskôr sa vyčasilo a zase nám svietilo slnko. Bol to špeciálny deň, pretože sa rozdávalo polročné vysvedčenie. Po lyžovačke sme mali karneval. Všetci sme dostali masky zo zvieratkami. Bola to zábava. Vo štvrtok sme sa zase rozcvičili a šli sa lyžovať. Robili sme slalom pomedzi brány. Bola to sranda. V piatok bol posledný deň nášho lyžiarskeho výcviku. Tento deň sme si užili naplno. Po lyžovačke sme dostávali džúsy a diplomy za účasť na lyžiarskom výcviku. Potom sme odovzdali lyžiarsku výstroj. Pani učiteľka nám spravila ešte pár fotiek, aby sme mali peknú pamiatku.  Na tento lyžiarsky budeme spomínať dlho.  

    Sebastián Bardy

     

    Na lyžiarskom bola sranda. Vyšlo aj celkom fajn počasie. Pán inštruktor bol sympatický. Ešte by som si to zopakovala. Boli sme super partia.

    Diana Ujčeková

     

    Na lyžiarskom bolo super, inštruktori boli milí a veľmi sme si to užili.

    Sofia Čujková

     

    Na lyžiarskom bolo veľmi dobre aj keď som sa kus bála ale prežila som. Na vlekoch bola veľká sranda po pár ľudí spadlo vrátane mňa. Všeobecne sa mi tam veľmi páčilo a prídem tam aj ďaľší rok.

    Michaela Marcišová

     

     

    Na lyžiarskom bolo super. Spadol som iba raz.

    Samuel Ondruš

     

    Na lyžiarskom bolo super veľmi sme sa nasmiali a užili si veľa zábavy.
    Pán inštruktor bol veľmi milý.

    Sofia Jurčíková

     

    Na lyžiarskom bola zábava. Lanovky boli super, lebo sme šli úplne hore.

    Jozef Sasko

     

    Inštruktori boli milí a veľmi sme si to užili.

    Zara Kubalová

     

    Bola tam veľká sranda. Išla by som aj ďalší rok.

    Ester Beránková

     

    Na lyžiarskom bola veľmi sranda. Na snowboarde sme sa veľa toho naučili.

    Amelie Vajdová

     

    Na lyžiarskom bolo super. Po dlhej chvíli som sa šiel lyžovať. Pobavili sme sa aj poguľovali. Ak by to bolo možné, išiel by som znova.

    Tomáš Hlavatý 

     

    Užila som si lyžiarsky bola sranda a mali sme dobrých inštruktorov.

    Sofia Bíziková

     

    Na lyžiarskom sa mi najviac páčila lanovka. Bola tam sranda. Za tento týždeň sme sa veľa naučili.

    Lucia Kňazúrová

     

    Na lyžiarskom sa mi veľmi páčilo. Bola sranda a počasie bolo dobré.

    Veronika Vengrínová

     

    Na lyžiarskom bolo dobre. Mali sme dobrých inštruktorov.

    Lívia Vaňková

     

    Na lyžiarskom sa mi páčilo. Každý deň sme si kúpili čokoládu a naučil som sa lepšie lyžovať.

    Kristián Svetlák

     

    Bolo super. Inštruktor bol vtipný a pekne som spadol.

    Juraj Štetiar

     

    Bola veľká sranda. Ráno hneď ako sme prišli na svah tak sme si dali rozcvičku a to takú, že sme si vyzuli lyžu a pretekali na jednej. Posledný deň sme šli na lanovku. Bolo to super.

    Adriana Litvajová

     

    Lyžiarsky som si veľmi užila. Boli tam milí inštruktori.

    Nella Dlugošová

     

    Bol to pekný týždeň plný spomienok, zábavy a radosti. Užila som si ho v slnečné dni ale aj dni s troškou dažďa.

    Nela Ratkošová

     

    Bol to skvelý zážitok. Bol plný radosti, zábavy a adrenalínu.

    Tamara Calíková

     

    Ja som si veľmi užila lyžiarsky, keby môžem idem znova. Super kolektív.

    Veronika Brxová

     

    Pani učiteľka bola dobrý inštruktor. Som rád, že na nás dávali pozor naši učitelia.

    Lukáš Majer

     

    Na lyžiarskom bolo super. Ďakujem, že som sa mohla zúčastniť. Veľmi sa mi tam páčilo. Bola tam zábava. Síce som spadla a bolela ma noha, ale prežila som to.

     Svetlana Humajová

     

    Na lyžiarskom bolo super. Prenádherná príroda.

    Nina Holubcová

     

    Na lyžiarskom výcviku bolo super.  Mali sme neobmedzené možnosti, ktorých bolo veľmi veľa.
    Náš inštruktor bol jeden s najlepších ktorý nám rozumel a stále nás podporoval.

    Samuel Doležal

  • Úspešná reprezentácia školy

    Silvestrovský beh zdravia

    Posledný deň roku 2023 sa vo Vrútkach uskutočnil už   42. ročník tradičného Silvestrovského behu zdravia. Na trati dlhej  2 km ulicami centra mesta  sa veľmi dobre darilo v kategŕii mladšieho žiactva Zare Kubalovej, ktorá dobehla do cieľa na 3. mieste a Jakub Murček  na 5. mieste.

    SLOVENSKÁ SKOKANSKÁ TOUR

    Turianska skokanská lata

    V nedeľu 14. januára sme v telocvični našej školy odštartovali 2. ročníkom Turianskej skokanskej latky prvé podujatie slovenskej skokanskej tour.

    Účasť  atlétov z Košíc, Banskej Bystrice, Žiliny, Bojničiek, Jablonice, Martina a domácich - našich 8 dievčat a chlapcov priniesla obdivuhodné výkony pretekárov najmä v kategórii dorastu. Anna Viktória Hudecová (Juventa Žilina), ktorá zvíťazila výkonom 170 cm a dorastenec Peter Kučera (UMB BB) zvíťazil výkonom 187cm atakovali limit na ME do 18 rokov.                                         Veľmi dobre sa darilo aj našim skokanom. V kategórii mladších žiakov získali všetky 3 medaily - zlatú Šimon Zachar, striebornú Matej Štrauch a bronzovú Patrik Rakyta. V kategórii starších žiačok zvíťazila Sofia Kevešová a striebornú medailu si vybojovala Veronika Brxová. Prví traja v každej kategórii boli ocenení medailami, diplomami, tričkami a vecnými cenami. Ocenenie najlepší tréner podujatia získala so ziskom 5 medailí pani učiteľka Miroslava  Bahledová.     usporiadal AC Victoria v spolupráci so  ZŠ Turany a Mestom Turany. Ceny pre úspešných športovcov a trénerov venovala firma Staton.  Pri organizácii a technickom zabezpečení aktívne pomáhali žiaci športových tried.

    Jumperia = 100% úspešnosť našich

    17. januára 2024 sa v hale Strednej športovej školy v Banskej Bystrici konalo 2. podujatie slovenskej skokanskej tour. V skoku do výšky sme mali medzi 13 prihlásenými pretekárkami 2 staršie žiačky, ktoré pridali opäť do svojej zbierky cenné kovy. Výkonom 155 cm zvíťazila Sofia Kevešová a striebro získala Veronika Brxová, ktorá výkonom 150 cm si vytvorila svoj osobný rekord.

    Halové Majstrovstvá SsAZ v Bratislave

    V sobotu 20.01.2024 sa bratislavská športová hala Elán stala dejiskom Halových majstrovstiev kraja v atletike v kategórii staršieho žiactva a dorastu. Silná konkurencia z 10 športových klubov sľubovala kvalitnú súťaž v skoku do výšky. Sofia Kevešová opäť nenašla premožiteľku vo svojej disciplíne. Vynikajúcim výkonom 160cm si vytvorila hneď na začiatku sezóny osobný rekord, získala zlatú medailu, diplom a tričko s nápisom Majster SsAZ. Striebro patrilo Veronike Brxovej výkonom 150cm. Skok do výšky sa dievčatám podarilo ovládnuť na súťažiach už tretí krát za sebou.                                                                                               V behu na 2000m si zabehla osobný rekord aj Zara Kubalová, ktorá dobehla do cieľa na 7. mieste.

    Majstrovstvá Slovenska v chôdzi – Banská Bystrica

    V sobotu 20.01.2024 päť našich atlétok – chodkýň sa nominovalo na M SR do Banskej Bystrice. V kategórii mladších žiačok v chôdzi na 1000m obsadila           6. miesto Victória Froľová a 8. miesto Kristína Kručinská.                                 Na trati dlhej 2000m v kategóri starších žiačok podala výborný výkon Karolína Dubovcová (5. miesto) a Adriána Litvajová ( 13. miesto).

     

    Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • ČARO VIANOC

    ČARO VIANOC

    Témou tohoročnej výtvarnej vianočnej súťaže bolo vyjadriť atmosféru a čaro vianočných sviatkov.

    Našou snahou je zapojiť deti do tvorivej činnosti, podporiť ich kreativitu a podnietiť ich záujem o staré rodinné zvyky a tým pádom zachovať pravú atmosféru Vianoc.

    Do súťaže sa zapojili žiaci 1. – 4. ročníka. Žiaci mohli pracovať ľubovoľnou technikou.

    Výtvarné práce detí prispejú k vianočnej výzdobe našej školy.

    Ocenenie získali títo žiaci:

    1. ročník

    1. miesto – Kristína Raceková 1.C

    2. miesto – Romana Buricová 1. A

    3. miesto – Viktória Ľubomírska 1. B

                         Ema Karcolová 1. C

    2. ročník

    1. miesto – Paulína Hanáková 2. A

    2. miesto – Matej Perniš 2. A

    3. miesto – Edmund Buranský 2. A

     

    3. ročník

    1. miesto – Sára Štefáneková 3.A

    2. miesto – Adam Janoťák 3. A

    3. miesto – Liliana Ľubomírska 3. B

     

    4. ročník

    1. miesto – Svetlana Humajová 4. B

    2. miesto – Nikola Bašistová 4. A

    3. miesto – Viera Pernišová 4. B

  • Predvianočné maľovanie medovníkov

    Predvianočné maľovanie medovníkov

    Vianoce, najkrajšie sviatky v roku, sú už pred dverami. V našej škole všetko hrá vianočnou náladou.

    I v tomto roku sa konala tradičná predvianočná akcia, počas ktorej mali šikovní žiaci plné ruky práce a najmä medového cesta. Snažili sa preukázať svoje zručnosti v medovnikárskom umení. Prvý deň si cesto pripravili, dôkladne vymiesili. Druhý deň vaľkali, vykrajovali rôzne tvary a piekli, piekli, piekli. Museli napiecť toľko, aby tretí deň mohli súťažiť všetci záujemcovia z druhého stupňa. A to boli pravdepodobne žiaci s umeleckou dušou, pretože tradičné medovníčky vyzdobili bielou polevou na vysokej úrovni. Nielen žiaci mali plné ruky práce, ale aj porota pri hodnotení krásnych dielok. Preto museli byť udelené viaceré ceny v dvoch kategóriách nasledovne:

     

    Mladšia kategória (5. – 6. ročník)

    Zlaté pásmo: Lillian Čanády, Marek Kováčik, Natália Huťková

    Strieborné pásmo: Nikola Gelačáková, Tamara Božíková

    Bronzové pásmo: Valentíma Marošová, Nina Vajdová, Bianka Školová, Šimon Majtáň, Sofia Rakytová

     

    Staršia kategória (7. – 9. ročník)

    Zlaté pásmo: Sofia Ďurišová, Milana Nehoda

    Strieborné pásmo: Nikola Holková, Lívia Vaňková

    Bronzové pásmo: Diana Ujčeková, Nina Kubáňová, Tomáš Lamoš, Alex Koment

     

    Okrem súťažiacich ďakujeme aj pomocníčkam: Martine Volnovej, Nikole Holkovej, Alexandre Bízikovej, Viktórii Klájovej.

    Srdečne blahoželáme a tešíme sa opäť o rok!

                                                             M. Sláviková a K. Schmidtová

  • Štyri medaily z VIANOČNEJ LATKY

    Štyri medaily z VIANOČNEJ LATKY

    V utorok 19. decembra sa uskutočnilo 4. kolo TŽL v atletike. Vianočne vyzdobená telocvičňa našej školy privítala 72 pretekárov z 10 škôl okresu Martin na 27. ročníku súťaže v skoku do výšky Vianočná latka. Toto tradičné športové podujatie organizačne sme opäť zvládli   na výbornú. Po prezentácii súťažiacich privítal športovcov a ich trénerov pán riaditeľ          Mgr. Anton Garaj.  Z našej  školy sa nominovali na súťaž 10 skokani, ktorí získali štyri cenné kovy a 61,5 boda  do hodnotenia TŽL.

    Sofia Kevešová získala zlatú a Veronika Brxová striebornú medailu v kategórii starších žiačok. Darilo aj mladším žiakom – striebornému Patrikovi Rakytovi a bronzovému Šimonovi Zacharovi. Veľmi dobrú tímovú prácu odviedli aj žiaci športových tried, ktorí pomáhali technicky zabezpečovať Vianočnú latku. Úžasnú divácku atmosféru vytvorili všetci žiaci , ktorí prišli povzbudiť súťažiacich.                                                                                 

    Naša škola je po 4. kole TŽL na 3. mieste za Gymnáziom Lettricha a ZŠ Hurbanova Martin.

    Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

strana: